Digimagazines wil gebruik maken van uw volledige scherm, voor een optimale weergave.

Bekijk de uitnodiging  »

DONDERDAG 14 JUNI & VRIJDAG 15 JUNI 2018

VKGE STUDIEREIS 2018

‘Inspireren, beleven en ontmoeten’

Beste leden van de VKGE,

 

Op donderdag 14 en vrijdag 15 juni a.s. organiseert de VKGE haar traditionele jaarlijkse studiereis. Wat fijn dat jij hebt ingeschreven voor deze tweedaagse reis.


Dit jaar heeft de studiereis als thema meegekregen: De Ronde van Vlaanderen! Wat we tijdens deze twee dagen gaan beleven lees je op hoofdlijnen verder in dit digitale magazine.

Mensen door eten & drinken met elkaar verbinden, dat is waar we als vakvereniging het hele jaar druk mee zijn. Natuurlijk is het programma ook dit jaar verbonden met het aandachtsgebied eten, drinken en gastvrijheid in de zorg. Tijdens deze studiereis worden weer bijzondere maar ook inspirerende plekken bezocht.

Daarnaast is er dit jaar natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid, netwerken en inspiratie. Kortom, we hebben dit jaar een programma dat je niet wilt missen!  

Ik hoop je op 14 juni as. persoonlijk te mogen verwelkomen om er met elkaar een onvergetelijke studiereis van te maken.

Laat je verrassen en ga met ons mee naar de Ronde van Vlaanderen!

 

Met vriendelijke groet,

 

Eline Vermeulen

Voorzitter VKGE

De studiereis 2017

Bekijk de samenwerking »

 

Voor u ligt het programma van de VKGE studiereis 2017. Deze studiereis is georganiseerd door leerlingen van ZUYD Hogeschool te Heerlen in samenwerking met het VKGE bestuur en het bedrijfs- en organisatiebureau.


Voor de studiereis zijn de volgende doelen beschreven:

- De leden nieuwe kennis bijbrengen met betrekking tot eten, drinken en gastvrijheid in de zorg

- Tijdens de reis plezier en ontspanning creëren voor de deelnemers van de studiereis

 

- Ruimte creëren om te netwerken en verbindingen te leggen met andere leden van de VKGE

 

Een VKGE zorg lid dat is verhinderd mag zich voor deze studiereis laten vervangen door een leidinggevende collega uit de afdeling eten, drinken en gastvrijheid van de eigen organisatie. Een VKGE profit-lid dat is verhinderd mag zich voor deze studiereis laten vervangen door een collega uit de eigen organisatie.

 

In verband met de afspraken die wij reeds zijn aangegaan, rekenen wij ook daadwerkelijk op je aanwezigheid. Indien je bent aangemeld en deze studiereis alsnog annuleert zijn wij genoodzaakt om de totale kosten per persoon bij je in rekening te brengen. Ditzelfde moeten wij toepassen bij een onaangekondigde no show.

 

Wij attenderen je erop dat de overnachting waar dat mogelijk is zal plaatsvinden op basis van een eenpersoonskamer. Echter, op basis van beschikbaarheid in het hotel kan hier van afgeweken worden.

Deelnemers aan de  VKGE studiereis, ter afsluiting

Informatie en voorwaarden aanmelden VKGE leden!

Van harte welkom bij de VKGE

Meld u direct aan

Verder adviseren wij je om individueel een reis- en annuleringverzekering af te sluiten, welke niet collectief door de VKGE is geregeld.

Mocht je gebruik willen maken van een dieet verzoek ik je om dit per mail aan ons bedrijfsbureau kenbaar te maken voor 1 juni as.

 

Heb je verder nog vragen over onze VKGE studiereis, ik nodig je van harte uit om deze aan mij te stellen.
Dit kan via het bedrijfsbureau, Geru Timmers, info@vkge.nl

In het kader van saamhorigheid en gezelligheid hebben wij gekozen voor een gezamenlijk vertrekpunt voor onze studiereis. Wij verwachten je op de eerste dag van deze studiereis om 07.00 uur bij het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Dus vroeg uit de veren!

 

Wij starten, in samenwerking met Joop Vos, gezamenlijk met een heerlijk en gezond ontbijtbuffet. Dit buffet zal plaatsvinden in het personeelsrestaurant van het MMC. Volg bij de hoofdingang de doorverwijzing.

 

Wij vragen je om tijdig aanwezig te zijn en rekening te houden met verkeer en mogelijke hinder op de (snel)weg.

 

Er is op het parkeerterrein van het MMC voldoende ruimte om uw auto te parkeren (eigen risico). Gelieve hiervoor de parkeerplaatsen aan de zijde van de hoofdingang van het ziekenhuis te gebruiken.

 

 

 

Line-up donderdag 14 juni 2018. 

Op vrijdag zullen wij je bij vertrek voorzien van een gratis uitrijkaartje. Laat geen waardevolle spullen in je auto achter!

 

Na het ontbijt zullen we met de bus vanuit Veldhoven zo rond 08:30 uur vertrekken naar de eerste activiteit van deze studiereis.

Onze eerste activiteit zal zijn in de stad Antwerpen.

 

Op 1 april jl. vond op de Antwerpse markt de start plaats voor de echte wielerklassieker: De Ronde van Vlaanderen. De Ronde van Vlaanderen is een jaarlijkse wielerwedstrijd van 267 kilometer voor beroepsrenners in Vlaanderen. Sinds 1919 is de Ronde, zoals de wedstrijd vaak genoemd wordt, elk jaar geredaen. De wedstrijd wordt ook Vlaanderens Mooiste genoemd. Deze wielerwedstrijd is in België zo’n beetje de belangrijkste dag van het jaar. De Belgen noemen deze dag dan ook De Hoogmis!

 

Je voelt hen natuurlijk al aankomen? Ook wij gaan nu de benen strekken. door te gaan fietsen in Antwerpen. Wij gaan in enkele groepjes en onder leiding van een aantal gidsen een fietstocht maken met vele verrassingen.

 

Line-up donderdag 14 juni 2018. 

We gaan Antwerpen, sportief en op een originele manier op de fiets ontdekken. Je zult hoogtepunten, bezienswaardigheden en minder bekende plekken van Antwerpen tegenkomen.

 

Na deze inspanning is er weer tijd om op adem te komen. In de bus gaan we op weg naar onze tweede activiteit op deze eerste dag.

Na Antwerpen worden we aansluitend in Brugge verwacht bij misschien wel s ’werelds beste chocolatier? In elk geval de meest bekende chocolatier in België, Dominique Persoone.

 

Dominique Persoone begon zijn carrière in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, waar hij een koksopleiding volgde. Dominique werd als kok verliefd op chocolade. Zijn passie voor chocolade groeide toen Dominique Persoone samenwerkte met de beroemde chocolatiers Pierre Hermé en Pascal Brunstein.

 

Onder het motto "ga voor je droom", zette hij in 1992 zijn eerste stap in de chocoladewereld. Nu is The Chocolate Line in nationale en internationale pers uitgeroepen tot de nummer 1 van de wereld.

 

Wegens zijn kennis van chocolade en zijn creativiteit wordt hij vaak door nationale en internationale media uitgenodigd om te praten over chocolade. Hij verzorgt demonstraties over de hele wereld.

 

Line-up donderdag 14 juni 2018. 

Sinds 2012 huurt Dominique Persoone in Mexico 3,4 hectare grond waarop hij zijn eigen cacaobomen kweekt.

 

Zin gekregen? Dan gaan we, voor we weer vertrekken, nog even langs de snoepwinkel van Dominique om zelf nog wat pralines te kopen! Voor meer informatie klik hier

De reis zal ons nu naar Gent brengen waar we gaan inchecken in ons hotel. Tijdens deze studiereis zal de overnachting, het diner en het ontbijt plaats vinden in het van der Valk Hotel Nazareth in Gent. Wij hebben in dit hotel alleen maar eenpersoonskamers voor iedereen gereserveerd.

 

Line-up donderdag 14 juni 2018. 

Om 19.30 uur gaan we in het hotel heerlijk dineren en aansluitend is de avond vrij voor de netwerkborrel. Tot 24:00 uur zijn de kosten voor de VKGE, wil je langer blijven hangen, dat mag natuurlijk ook maar zijn de kosten voor je eigen rekening.

Dag twee van de VKGE studiereis!

 

Om 08:00 uur wordt je aan het ontbijt verwacht. Een rijk gevulde ontbijttafel staat op je te wachten. Zorg dat je na een zware avond weer fris en fruitig aan de start staat want om 09:00 uur vertrekken wij naar de volgende locatie.

 

Line-up vrijdag 15 juni 2018. 

Het eerste bezoek van vandaag brengen we aan het Algemeen Ziekenhuis Sint-Lucas in Gent. Dit is een nieuw ziekenhuis dat in 2015 is betrokken.

 

Het ziekenhuis is met de verbouwing tevens omgegaan van gekoppeld naar ontkoppeld koken. Hier wordt nu gewerkt met een tableaurail om de maaltijden, op een zeer beperkt aantal vierkante meters, efficiënt te portioneren. Men werkt verder met regeneratie op de afdeling met besturing en toezicht op afstand middels Wifi. Kortom, een bezoek waard lijkt ons!

 

Line-up vrijdag 15 juni 2018. 

Na het bezoek aan het ziekenhuis gaan we even afkoelen op het Gentse water. Maar voor we dat doen gaan we genieten van een High Tea bij Salons Carlos Quinto.

 

Aansluitend maken een rondvaart door de Gentse binnenstad met een Nederlands sprekende gids! Deze tocht laat ons de mooiste plekjes zien langs het water in de historische binnenstad.

 

Line-up vrijdag 15 juni 2018. 

Na een deze boottocht over de Gentse wateren vertrekt de bus richting Zeeland. Opnieuw water? We gaan hier in Yerseke kijken naar de Oesterputten. Ontdek het verhaal van "het zwarte goud" via een speciaal mosselprogramma in Yerseke. Maak kennis met de bedrijvigheid rondom mosselen en oesters. Een gids neemt ons mee voor een wandeling over de nostalgische oesterputten en brengt een bezoek aan een hypermodern mosselbedrijf.

 

Ook zullen we hier gaan genieten van een heerlijk diner met de vruchten van de streek. Zo rond de klok van 18:30 uur zal de bus weer vertrekken richting Veldhoven.

 

Line-up vrijdag 15 juni 2018. 

Wij verwachten zo rond de klok van 20:00 uur weer terug te zijn bij het MMC ziekenhuis te Veldhoven.

 

Wij hopen oprecht dat we jou een mooi en inspirerend programma hebben aangeboden tijdens deze studiereis. Ondanks de vele indrukken hopen wij dat je ook weer veilig huiswaarts keert. Daarom, rij voorzichtig en heel erg bedankt voor je deelname aan de ze twee VKGE dagen. Geniet van het aankomende weekend en we zien elkaar wellicht weer in oktober bij het VKGE Congres 2018.

 

Hartelijke groet;

 

Namens het bestuur;

Han van de Laar, Ronald Lekkerkerker en Geru Timmers.

 

Line-up vrijdag 15 juni 2018.